معماری
آخرین مطالب
خانه / بورس / تحلیل تکنیکال / تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال بورس (Time Series)
دریافت سرمایه رایگان با ریسک کم

تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال بورس (Time Series)

تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال یکی از پر تکرار ترین انواع سوالاتی که سرمایه‌گذاران در بورس می‌پرسند. با استفاده از تحلیل زمانی زمان ریزش و یا زمان پایان اصلاح و روند صعود را می توان تشخیص داد.

شاید بتوان گفت که تحلیل تکنیکال به دو نوع زمانی و قیمتی تقسیم می‌شود و این دو تفاوتی با هم نداشته و فقط در تحلیل زمانی به جای استفاده از قیمت، از زمان بهره می‌بریم.

جواب سوالات این روزهای سرمایه‌گذاران نیز در تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال نهفته است و تحلیلگران برای پاسخ به آن باید بتوانند با استفاده از تحلیل زمانی پایان یک روند صعودی و یا شروع زمان ریزش قیمت‌ها را تخمین بزنند.

برای مثال در تصویر زیر شاخص کل را داریم و می‌خواهیم زمان تقریبی شروع اصلاح را حدس بزنیم.

ما کاری به اعداد شاخص نداریم و مقاومت‌ها و حمایت‌های مربوط به آن را در نظر نگرفته و فقط از زمان استفاده می‌کنیم.

 

در اینجا می‌بینید که نمودار شاخص کل واکنش بسیار خوبی به میانگین حرکت ۳۰ روزه نشان داده و همیشه بعد از برخورد به آن به روند صعودی خود بازگشته است.

حال از ابزار fibo time zone استفاده می‌کنیم تا از نظر زمانی اصلاحات بعدی بازار را مورد آزمایش قرار دهیم. همانطور که می‌بینید ابزار فیبوناچی دوباره بسیار عالی و دقیق کار کرده و و زمان شروع اصلاح به خوبی مشخص شده است.

آخرین بار طبق این نمودار ۲۱ تیر زمان تقریبی شروع اصلاح بود که همانطور که دیدید شنبه ۲۱ تیرماه ۱۳۹۹ این اتفاق افتاد و فشار عرضه در کلیت بازار بسیار بالا رفته و سهم‌ها در محدوده منفی معامله شدند.

در این مقاله می‌خواهیم در مورد تحلیل زمانی، انواع آن و نحوه کار با آن صحبت کنیم.

در تحلیل زمانی همانطور که گفته شد به جای استفاده از واحد‌های قیمت از واحدهای زمان استفاده می‌کنیم و با اندازه‌گیری مدت زمان روند‌های قبلی و نسبت‌های فیبوناچی، اتفاقات بعدی بازار را پیش‌بینی می‌کنیم.

 

ابزارهای تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال

برای این کار ابزارهای مختلفی در اختیار داریم که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده و در مورد آن‌ها به تفصیل صحبت خواهیم کرد:

  • ریتریسمنت زمانی داخلی

  • ریتریسمنت زمانی خارجی

  • نسبت سیکل زمانی

  • پروجکشن زمان متناوب

 

ریتریسمنت زمانی داخلی

در تحلیل قیمتی برای مشخص کردن حمایت و مقاومت از نسبت‌های فیبوناچی استفاده می‌کنیم. در تحلیل زمانی نیز می‌توان این کار را انجام داد و زمانی که احتمال اتمام اصلاح در آن‌ها بالاست را مشخص می‌کنیم. برای اینکار از دو نقطه زمانی مناسب استفاده کرده از نسبت‌های فیبوناچی همچون ۳۸٫۲، ۶۱٫۸ و ۵۰ درصد بهره می‌بریم.

برای مثال در تصویر زیر نمودار نماد ولیز مربوط به شرکت لیزیگ ایران را می‌بینید که وارد دوره اصلاح شده و با توجه به سیکل‌های قبلی انتظار می‌رود، ۵ مرداد این اصلاح به پایان برسد.

 

اما با استفاده از نسبت‌های فیبوناچی می‌توانیم این نتیجه را نیز بگیریم، در صورتی که نمودار به سطح ۶۱٫۸ درصد واکنش نشان دهد اصلاح روز چهارشنبه ۲۴ تیر به پایان خواهد رسید.

البته در تحلیل زمانی هیچگاه نمی‌توان با قطعیت به یک تاریخ خاص رسید اما می‌توان محدوده‌ای مناسب را برای آن تعیین کرد.

 

نمودار بعدی مربوط به نماد وبملت از بانک ملت است و همانطور که می‌بینید حرکت صعودی اولیه بعد از ۱۸ کندل و ۲۸ روز به پایان رسیده است.

 

حال با بررسی نسبت ۰٫۶۱۸ فیبوناچی که یکی از قوی‌ترین‌هاست، برای پایان حرکت صعودی بعدی به عدد ۲۹ کندل می‌رسیم و انتظار داریم که به زودی اصلاح بعدی خودش را در همین هفته شروع کند.

 

ریتریسمنت زمانی خارجی

EXT یک ابزار دو نقطه‌ای برای تحلیل زمانی است و مهم‌ترین نسبت‌های آن ۱۰۰ و ۱۶۱٫۸ درصد است. در تصویر زیر نسبت همان صد درصد است و فاصله زمانی طی شدن A تا B به اندازه فاصله زمانی طی شدن B تا C است و همانطور که می‌بینید اهمیت تحلیل زمانی نیز در همینجا مشخص می‌شود.

 

اما در تصویر زیر می‌بینید که با وجود طی شدن مسافت برابر ریزش قیمتی بیشتری داشتیم و نسبت ۱۶۱٫۸ درصد در این موارد به کار می‌آید.

 

پس وقتی یک کف جدید و نسبت‌های بالای ۱۰۰ درصد در اصلاح زمانی سهم به وجود می‌آید. در واقع از ابزار EXT برای تحلیل زمانی استفاده کرده‌ایم و در صورتی که نسبت‌های زیر ۱۰۰ درصد داشتیم اصلاح ریتریسمنت داخلی است و وجه تمایز این دو همین است که اکنون به راحتی متوجه آن شدید.

برای درک بهتر این موضوع به تصویر زیر دقت کنید. نماد شبندر مربوط به پالایشگاه بندر عباس در دو دوره ۱۴ روزه اصلاح داشته اما میزان ریزش قیمت در دوره دوم کمتر از دوره اول بوده و یک ریتریسمنت داخلی داریم.

 

در تصویر زیر که مربوط به نماد کفپارس است هم می‌بینید که با تعداد کندل‌های مشابه رشد قیمتی سهم بیشتر بوده و در واقع نسبتی تقریبا ۱۶۱٫۸ درصدی داشتیم.

 

نسبت‌ سیکل زمانی

در این تکنیک با استفاده از کف و سقف قبلی سهم، کف و یا سقف سوم را مشخص می‌کنیم. سیکلهای زمانی در بورس بسیار مهم‌ هستند و سهم اغلب خود را در این چرخه‌ها تکرار می‌کند.

مثال اول در مورد شاخص کل را به یاد آورید.

 

در تصویر بالا نیز مشاهده می‌کنید که نسبت‌های زمانی اصلاح در بازار یکسان هستند. یعنی تقریبا تمام سیکل‌های شروع اصلاح به نسبت ۰٫۸۷۵ سیکل قبلی است و این موضوع می‌تواند ایده بسیار خوبی در مورد آینده بازار به ما بدهد.

 

پروجکشن زمان متناوب

یکی از اصلی‌ترین پایه‌های تحلیل تکنیکال و چیزی که اساس تئوریهای مربوط به آن را ساخته است، عبارت ” تاریخ خود را تکرار می‌کند” است.

نمودار سهم خود را تکرار می‌کند. در پروجکشن زمان متناوب از همین تکنیک و تئوری استفاده می‌کنیم و می‌گوییم که روندی که در گذشته اتفاق افتاده است در آینده تصویر می‌شود.

این ابزار نیازمند سه نقطه زمانی است و مهم‌ترین نسبت‌های فیبوناچی آن ۶۱٫۸، ۱۰۰ و ۱۶۱٫۸ درصد است.

 

چند نکته برای استفاده بهتر از تحلیل زمانی

۱- برای اینکه تحلیل ما و ناحیه و نقطه‌ای که در تحلیلمان به دست می‌آوریم دقیق‌تر باشد بهتر است که از چند ابزار زمانی استفاده کرده و چند تکنیک را به کار ببریم.

هرگاه نسبت‌های فیبوناچی در یک منطقه به بالاترین حد خودش رسید می‌توانیم به تحلیل خود ایمان بیشتری داشته باشیم.

۲- نکته دوم این است که علاوه بر استفاده از چند ابزار تحلیل زمانی، ابزارهای تحلیل قیمتی را نیز مد نظر قرار دهیم.

برای مثال اگر از نظر تحلیل قیمتی اصلاح در ناحیه ۲ هزار تومان به پایان می‌رسد و زمان مورد نظر ما نیز در تاریخ ۲ شهریور باشد و در آن تاریخ قیمت در محدوده ۲ هزار تومن باشد تحلیل ما قوی‌تر و احتمال درست بودن آن بسیار بیشتر است.

۳- واگرایی زمانی نکته مهم بعدی است. واگرایی زمانی هنگامی اتفاق میفتد که تعداد کندل‌های روند اصلاحی بیشتر از تعداد کندل‌های حرکت قبلی سهم باشد.

برای مثال در تصویر زیر نمودار شپنا را داریم که روند اصلاحی شامل ۳۲ کندل و حرکت صعودی قبلی آن دارای ۲۸ کندل است که این یک واگرایی زمانی است و یک سیگنال بسیار خوب برای کسی است که تحلیل زمانی را دنبال می‌کند.

 

نوع دوم واگرایی زمانی هنگامی است که زمان بیشتر از قیمت اصلاح شود. در این حالت اصطلاحا می‌گوییم سهم وارد حالت رنج شده، به تصویر زیر از نمودار دماوند نگاه کنید.

 

در این محدوده که مشخص شده است سهم از نظر زمانی نسبت به حرکت قبلی خود بسیار بیشتر از اصلاح قیمتی خود عقب‌نشینی کرده و این به نوعی یک واگرایی زمانی محسوب شده و همانطور که می‌بینید بعد از آن، قیمت سهم دماوند رشد بسیار خوبی را تجربه کرده است.

در ضمن احتمال شکل‌گیری واگرایی زمانی نوع اول و دوم به صورت همزمان بسیار بالاست.

 

سخن پایانی

همانطور که حتما تا به الان متوجه شده‌اید تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال و تحلیل قیمتی تقریبا از اصول یکسانی پیروی می‌کنند و در اینجا نیز فیبوناچی و ابزارهای آن حرف اول را می‌زنند.

بهترین کار در تحلیل بازار این است که تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال و تحلیل قیمتی را به صورت همزمان به کار ببرید تا بتوانید بیشترین سود را ببرید؛ برای مثال ممکن است از نظر قیمتی اصلاح سهم تمام شده باشد و شما به سهم ورود کنید؛ اما سهم از نظر زمانی هنوز جا برای اصلاح داشته و مدت‌ها در همان قیمت‌ها درجا بزند.

در این صورت شما از بقیه بازار عقب مانده و می‌توانستید با انتخاب سهمی که هم زمانی و هم قیمتی اصلاح خود را به پایان رسانده، سود بیشتری را در مدت زمان کمتری کسب کنید.

امیدواریم از این مقاله که در خصوص تحلیل زمانی در تحلیل تکنیکال نوشته شده است استفاده کنید. لطفا نظرات خود را در خصوص این مقاله با دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

سبدگردانی بورس و ارز

درباره ی aminarefinejad

جهت هر گونه مشاوره مالی ، سبد گردانی در بورس ، ارز و فارکس ویا دریافت استیتمنت در هر کدام از موارد بالا در شبکه های اجتماعی پیام دهید 09362205580

همچنین ببینید

تحلیل تکنیکال ارز pepe

. . . این محتوا فقط برای مشترکین ویژه قابل نمایش است ترتیبی که برای …

یک دیدگاه

  1. coetaneously xyandanxvurulmus.YsxHGw51EQaj

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس