معماری
آخرین مطالب
خانه / بورس / آموزش بورس / ۱۰۰ قانون اولیه جهت نوسانگیری روزانه
دریافت سرمایه رایگان با ریسک کم

۱۰۰ قانون اولیه جهت نوسانگیری روزانه

سرمایه‌ گذاران بازار سرمایه روش‌ ها و اهداف گوناگونی برای سودآوری دارند. سود در بازار سرمایه اغلب از ۲ روش حاصل می شود؛ یکی بالا رفتن ارزش سهام و دیگری سودی که شرکت میان سهامداران خود تقسیم می ‌کنند. ذات بازار بورس طبق تغییرات و نوسان قیمت در بازه ‌های زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است. انجام معاملات در تمامی این بازه ‌ها را می ‌توان به نوعی نوسان ‌گیری به حساب آورد که بازه آن‌ ها متفاوت است، ولی چیزی که در بازار سرمایه از آن با نام نوسان‌ گیری عنوان می شود، منظور نوسان ‌گیری در کوتاه مدت است.
روش های نوسان گیری در بورس
برای نوسان ‌گیری حتما می بایست تجربه و دانش کافی داشته باشید، به خاطر این که ریسک نوسان ‌گیری زیاد است و چنانچه افراد غیرحرفه‌ ای به انجام این کار مباردت کنند، احتمالا زیان‌ زیادی را متحمل خواهند شد. می توان گفت که یکی از ابزارها یا به عبارت بهتر، مهارت ‌های مورد نیاز برای نوسان‌ گیری، تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی است. در آموزش های تحلیل تکنیکال، بیشتر سر و کار با نمودارها است و بر اساس تحلیل آن ‌ها، سرمایه ‌گذاران در بازه‌ های کوتاهی سهمی را خریداری کرده و پس از چند درصد افزایش قیمت، آن را به فروش می رسانند و از اختلاف قیمت فروش با قیمت خرید که به آن سود گفته می شود، کسب درآمد می کنند. یکی دیگر از مواردی که برای نوسان‌ گیری مورد توجه است، بازار و جو حاکم بر آن است که از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نوسان‌ گیر همیشه می بایست اخبار بازار را رصد کند. بعضی اوقات یک خبر یا حتی شایعه، می ‌تواند موجب رشد یا افت قیمت یک صنعت شود. در این مواقع، نوسان‌ گیران در موقعیت مناسب، سهام مرود نظر را خریداری کرده و پس از رسیدن به سود مورد نظر، آن را به فروش می رسانند. از دیگر مواردی که نوسان‌ گیرها طبق آن عمل می ‌کنند، اطلاعات پنهان شرکت‌ ها است. بعضی اواقت امکان دارد اطلاعاتی مثل؛ افزایش سود، افزایش سرمایه و … پیش از اعلام عمومی شرکت ‌ها از آن ‌ها درز کند و باعث رشد ارزش سهام آن شرکت در بازه زمانی گوناگون گردد.

 

در این شرایط، نوسان ‌گیرها پیش از رشد قیمت، سهام را می خرند و در قیمت ‌های بالاتر آن را به فروش می رسانند. بازه ‌های گوناگونی برای درصد سود نوسان‌ گیری بیان می ‌شود که در اینجا منظور نوسانگیری روزانه است، به عنوان مثال؛ ۳ تا ۱۰ درصد یا ۵ تا ۱۵ درصد. برخی ۱ روز تا ۳ و یا ۷ روز، حتی ۱  ماه را بازه نوسان ‌گیری در نظر می ‌گیرند. بعضی اوقات، سهامدار سهامی را خریداری می کنند و پس از آن، با ایجاد جو روانی روی آن سهم و شرکت، موجی را به وجود می آورند تا قیمت آن سهم را به صورت کاذب افزایش دهند.

این امکان وجود دارد که این سهم، دلایل اقتصادی و منطقی برای افزایش نداشته باشد. در این شرایط، سهامداران خرد نا آگاه اسیر موج شده و بر آن سوار می ‌شوند. پس از آن، سهامداری که موج را به وجود آورده، ظرف مدت کوتاهی به سود مورد نظر خود می ‌رسد و این سهامداران خرد هستند که دچار ضرر و زیان خواهند شد. پر واضح است که چنین نحوه تجارتی بر اساس هیچ معیاری درست نخواهد بود و رفتاری ناهنجاری محسوب می شود.

  1. آشنایی کامل با کندل شناسی یا پرایس اکشن
  2. آشنایی کامل کار با اندیکاتورها و اسیلاتورها
  3. آشنایی کامل با تابلو خوانی
  4. آشنایی کامل با تحلیل بنیادی یا فاندامنتال و یا استفاده از ابزارهایی که این کار را برای ما انجام می دهند
  5. آشنایی کامل با فیلتر نویسی و یا در اختیار داشتن فیلتر های کاربردی برای نوسانگیری روزانه
  6. انتخاب یکی از انواع نوسانگیری بسته به میزان توانایی ، میزان وقت خالی و میزان علاقمندی نسبت به این امر
  7. در روند صعودی شارپی و سنگین یک سهم نوسان گیری ممنوع است
  8. انجام نوسانگیری در روند ریزشی سهم ممنوع است یعنی اصلا نباید در چنین سهمی قرار داشت
  9. توجه به حرکت شاخص کل : وقتی سهم صعودی هست و شاخص نزولی در آنصورت می توان منتظر گرفتن نوسانگیری روزانه بود و در غیر اینصورت یک خبر ناگاهانی می تواند باعث ریزش سهم شود
  10. در فرآیند نوسان ‌گیری در بورس ، داشتن و اجرای توقف ضرر و برنامه هدف یا شناسایی حد ضرر و حد سود بسیار حائز اهمیت است. در بسیاری موارد نوسان ‌گیران صف ‌های خرید و فروش را بدون توجه به اتفاقات درونی شرکت به وجود می آورند. در این طور مواقع ولی معامله ‌گران بلندمدت با دوری از هیجانات صف‌ ها، همچنان سهام ‌داری می ‌کنند. ‌اغلب نوسان ‌گیران سهم­‌ های فرابورسی را بیشتر برای نوسان‌ گیری بر می گزینند، به این دلیل که این سهم‌ ها برای رشد حداکثری در یک روز، نیاز به پر شدن حجم مبنا ندارند و زودتر از سهم‌ هایی با حجم مبنای بالا تحت تاثیر جو بازار قرار می ‌گیرند. همین طور سهم ‌هایی با شناوری بالا یا خیلی پایین مورد استقبال این دسته از افراد برای معاملات قرار نمی ‌گیرند. بالاتر بودن قیمت آخرین معامله از قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبلی از دیگر موارد مورد توجه نوسان ‌گیران است.از دید نوسان ‌گیران، سهم‌ هایی که در روزهای پیش تعداد معاملات بالاتری را دارا بودند از شانس بیشتری برای رشد در روزهای آتی برخوردارند. ‌مقادیر بسیاری از حجم معاملات روزانه توسط سفته‌ بازان انتقال می یابد که می ‌تواند به نقدشوندگی بازار کمک شایانی نماید. شایان ذکر است که در کشور ما بیشتر افراد فعال در بورس، سفته‌ بازان را موجوداتی خطرناک با اخبار رانتی خاص می دانند. ولی حقیقت امر به این صورت نیست.

    بازار بورس بدون سفته‌ بازان با کمبود یک رکن مهم روبرو خواهد بود و در صورت زیاد شدن سفته‌ بازان نیز تعادل خود را از دست خواهد داد. ‌گفتنی است که کمیته قراردادهای آتی آمریکا، سفته‌ باز را معامله ‌گری تعریف کرده است که ریسک معاملات را نادیده می گیرد و یا کم ‌اهمیت می‌ بیند و با هدف کسب سود از پیش ‌بینی ‌های درست حرکات قیمتی، به انجام معامله می پردازد.‌

    سفته ‌بازی در کنار افزایش حجم معاملات، ایجاد نقدشوندگی بیشتر و ایجاد امکان پوشش ریسک برای دیگران، موجب پر شدن شکاف قیمتی بین عرضه و تقاضا می ‌شود. ‌ویکتور نیدهوفر، سفته ‌باز مشهور در کتاب ‌”‌سفته ‌باز به ‌عنوان قهرمان‌”‌ می‌ نویسد؛ لازم است در کنار اصولی که منجر به کسری و مازاد می ‌شوند، نقش سفته‌ بازان را نیز در نظر گرفت. زمانی که محصول به قدری کوچک است که در حد نرمال، مصرف آن به رضایت منتهی نمی ‌شود؛ سفته‌ بازان با هدف کسب سود از خرید محصول کمیاب وارد صحنه می‌ شوند.

    خرید آن ها قیمت را زیاد می کنند و در نتیجه مصرف، عرضه کمی باقی می ماند. تولیدکنندگان با قیمت بالا تشویق می ‌شوند تا کمبود و کسری را با رشد تولید کاهش دهند. از طرفی زمانی که قیمت بیش از تصورات سفته‌ بازان است، فروش آن منطقی تر است. این قیمت‌ ها، اشتیاق مصرف و صادرات را کم می کند و به کاهش مازاد کمک شایانی خواهد داشت.

  11. انتخاب سهم مناسب جهت نوسان گیری
  12. آشنایی با قوانین فعلی : با توجه به قوانین در شرایط مختلف نوسانگیری میتواند ممنوع و یا مجاز شود ، لذا در شرایط فعلی در سال ۹۹  افراد تنها می توانند سهامی را که از قبل دارند بفروشند و یا همان سهام و یا سهامی دیگر را بخرند که دوباره دیگر نمیتوانند آنرا در همان روز بفروشند و اگر اشتباه کنند و سهامی که به یکباره روند آن به نزولی تغییر کند دیگر شما نمی توانید پس از یکبار نوسان گیری آنرا بفروشید ، این قانون در بحران ریزش سریع سال ۹۹ که پس از دعوت رئیس جمهور وقت از مردم برای سپردن همه چیز به بورس و تشویق مردم برای سرمایه گذاری گسترده باعث شد تا بورس به سرعت رشد کند و دولت پس از اینکه توانست استفاده سیاسی و اقتصادی خود را از جیب مردم انجام دهد و سپس بورس را رها کرد به امان خدا و سرمایه مردم را مورد خطر شدید قرار داد بطوریکه باعث شد سهام بیشتر شرکتهایی که از ۳ تا ۱۰ برابر شده بودند حتی به زیر قیمت قبل از استارت خود در چند ماه قبل برسند و این ریزش سریع باعث شد تا سازمان بورس پس از وضع قوانین احساسی مختلف و گاها ناکارامد در یک کورس آزمون و خطا و اعمال تغییرات مختلف از جمله تغییر ساعات معاملات به دو شیفت صب و عصر ، تغییر ساعت معاملات از ۸و ۳۰ به ۸ و ۴۵ و گذاشتن سقف برای اردرگذاری فروش و خرید و .... و کمک به سقوط بیشتر بورس ، سرانجام مجبور به وضع قانون اشتباهی دیگر و توقف قانون نوسان گیری روزانه شد به این امید که سرعت ریزش را بگیرد که نه تنها موفق نشد بلکه باعش شد بورس پویایی خود را از دست بدهد و بخشی از بازار را حذف و باعث خروج بیشتر نقدینگی از بورس شود و پس از این قانون سرعت ریزش بیشتر شد
این محتوا فقط برای مشترکین ویژه قابل نمایش است

سبدگردانی بورس و ارز

درباره ی aminarefinejad

جهت هر گونه مشاوره مالی ، سبد گردانی در بورس ، ارز و فارکس ویا دریافت استیتمنت در هر کدام از موارد بالا در شبکه های اجتماعی پیام دهید 09362205580

همچنین ببینید

حجم معاملات در بورس چیست؟

با نگاهی به سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران (tsetmc.com)، به عنوان یک معامله­‌گر در بازار سرمایه قطعا آن چه بعد …

قالب وردپرس