اتفاق دیگری که افتاد و پرماجراترین اتفاق امسال نیز بود به نرخ خوراک گاز مربوط می‌شود. هفته گذشته آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد، اعلام کرد خبر خوشی برای بازار سرمایه دارد و قرار است نرخ خوراک تا پایان برنامه هفتم توسعه به صورت فرمولی محاسبه شود. در هفته گذشته ما شاهد رشد در بازار سرمایه بودیم و می‌توان گفت برخی از صنایع رشد خوبی نشان دادند؛ اما رشد هفته گذشته به کلیت بازار سرایت نکرد و برخی از سهم‌ها به‌رغم رشد کلیت بازار، شاهد درجا زدن یا افت قیمت بودند. درنهایت وزیر اقتصاد در روز شنبه در خصوص اصلاح قیمت خوراک گاز توییتی منتشر کرد که البته ابهاماتی در آن وجود داشت، اما در نگاه ریاضی به این فرمول می‌بینیم که شامل دو بخش هاب‌های فرامنطقه‌ای و مابقی بود و ۵۰ درصد دوم نیز میانگین نرخ گاز داخلی و گاز صادراتی بود.

شبهه‌ای که در پایان همان روز معاملاتی برای سهامداران به وجود آمد این بود که آیا کف قیمت ۵هزار تومان برای گاز مشخص شده یا عدد نهایی می‌تواند کمتر از ۵هزار تومان باشد. آنچه از کلیت اصلاحیه برمی‌آید این است که احتمالا کف قیمتی ۵هزار تومان مطلوب سیاستگذار بوده، چرا که یک نگاه سنتی در سیاست هست که همان نگاه در اقتصاد نیز هست.

همچنین بخوانید : ثبت نام در بیت پین بهترین صرافی ایران و دریافت ۳۰۰ هزار شیبای رایگان بلافاصله پس از ثبت نام و احراز هویت
https://bitpin.ir/signin/?ref=Cs9aKpk7

بر اساس این نگاه چون سال قبل نرخ گاز ۵هزار تومان بوده، دلیلی ندارد که قیمت فعلی پایین‌تر از آن باشد. اما نقطه قوت این فرمول این است که می‌توان پیش‌بینی کرد که قرار است در ماه‌های بعد چه اتفاقی بیفتد. اگر دولت بخواهد این فرمول با همین شرایط سر جای خود بماند، باید ارز را متناسب‌سازی کند؛ این نیز نکته خوبی است، چرا که قیمت ارز از مبلغ نیمایی ۵/ ۲۸هزار تومان به ارز مبادله‌ای ۵/ ۳۸تومان افزایش می‌یابد و بازار سرمایه در ماه‌های آینده منافع آن را خواهد دید؛ با این وجود چندین صنعت همچنان از شرایط به‌وجود‌آمده برای نرخ خوراک متضرر خواهند بود یا در بهترین حالت منافعشان مانند قبل تامین نخواهد شد.